onsdag 28 februari 2018



Jag har absolut inget mot vintern men just nu är det sååå kallt att jag tror jag ska dö! Jag simmade idag eftersom det var alldeles för kallt att spring. Men efter jag hade simmat klart så frös jag och jag satte mig en stund i bastun och sen när jag gick ut därifrån så frös jag. Jag satt faktiskt och frös inne i simhallen och det har jag inte gjort på evigheter, typ aldrig! Men jag tror jag hade byggt upp en grund där jag frös. Imorgon får det bli lite simträning igen eftersom det verkligen inte går att springa ute! 

Tyvärr har detta vädret gjort att allting med Cillahästen har blivit snabbt och enkelt, men sen har andra faktorer också spelat in men framför allt kylan! Jag är verkligen inte gjord för kyla. Imorgon kommer en sadelutprovare till mig och Cillahästen och det ska bli intressant. Vem vet jag kanske har en sadel att rida i, en dressyrsadel eller så har jag ingen sadel alla att rida i! Vi får se!

Kram och puss från mig 

tisdag 27 februari 2018

Grattis Eric



Tänk att det var idag för 12 år sedan som Eric med illfart kom till världen. Jag vet egentligen inte om jag minns det korrekt, då det var lite av ett trauma, inte alls så jag hade planerat det. Jag minns att jag började få lite "värkar" redan tidigt på morgonen en 27 februari 2006. Men jag tänkte att det kan man ju ha länge och dessutom var det inte så farligt. Jag var ledig och hade  planerat in saker jag skulle göra innan Felicia skulle få gå hem från förskolan och vara hemma med mig och min stora mage. Sagt och gjort. Jag var och klippte mig, lunchade med en kompis och hämtade Felicia på förskolan. Herr T kom hem sen och vi skulle äta. Eftersom vi levde lite speciellt, absolut med maten, så hade jag och Felicia gjort lite mat till oss och Herr T skulle äta något helt annat. Jag tyckte väl att det började göra lite mer ont och räknade ut hur lång tid det borde ta innan bebisen kommer och ringde och förvarnade min mamma om att hon fick komma och hämta Felicia på väg hem från stan. För i min planering skulle bebisen komma någon gång under natten. Och eftersom jag är väldigt speciell så tycker jag inte riktigt om när någon annan gör i ordning mitt hår efter jag varit hos frisören ;) så jag ville duscha och fixa mitt hår själv och kanske börja packa min väska som jag skulle ha med mig till BB. Planering är A och O, men ibland går det inte att planera allting, för Eric tyckte att det var dax att komma till världen hemma i vårat badrum. Helt galet måste jag säga så här i efterhand. Inte lika kul när man väl stod där. Jag tror inte riktigt att jag fattade vad som hände och definitivt inte Herr T. Men jag tror faktiskt att det är enda gången som Eric har haft bråttom i sina nu 12 år i liv.

Men tänk vad han har gett oss glädje och tänk vad lyckliga vi är som har fått just honom till vår lilla familj. Det finns nog ingen som är så omtänksam och så snäll och helt enkelt världens bästa lilla kille som han. Så jag är så glad över att han finns här i mitt liv och jag är så glad över att han sprider sådan glädje till oss alla. Så ett JÄTTEGRATTIS på din dag älskade Eric

Kram och puss från oss

måndag 26 februari 2018



Idag blev det bara en snabbis med Cillahästen. Jag hade lite saker att göra idag, fast när jag väl kom hem fastnade jag i soffan ;) men det var inte planen. Eftersom jag hade en plan om hur mycket jag faktiskt skulle hinna med idag så blev det endast en snabb tur till stallet. Jag har ju insett hur bra Cillahästen mår av att få någon aktivitet varje dag men att hon får vila en dag i allafall så fick det bli longering i snön idag. I helgen tränade vi ju ordentligt så idag fick det ”bara” bli lite konditionsträning och varför inte låta henne arbeta i snön? Effektivisera det hela. Så longering i trav i snön i ca 20 minuter fick det bli. Hon tyckte nog det var jobbigt för hon orkade inte riktigt trava på som hon brukar men jag kan förstå henne. För vem tycker inte det är jobbigt att springa i djup snö? Men hon fick träna i allafall och det var skönt. Imorgon sp blir det bara en tur ut i skritt, även om hon kommer då pulsa lite i snö även i morgon så tror jag det blir bra för henne. Det är ju extremt viktigt att ha varierad träning och det försöker jag verkligen. Och det känns väldigt bra med en plan i min ridning, vilket jag tror är bra för både mig och Cillahästen :)

Kram och puss från mig 

söndag 25 februari 2018

Tänk om....



Tänk om jag bara vågade lite mer vad glad jag skulle bli då. Men nu är jag lite feg, eller kanske inte feg men jag övertänker och överanalyserar allt så jag blir lite försiktig. 

Idag var det dax att för första gången faktiskt arbeta uppsuttet med lite upphöjda bommar, eller rättade sagt en upphöjd bom. Men det var riktigt skoj! Jag önskar bara att jag hade vågat galoppera över bommen så det kanske hade blivit ett litet hopp men nu vågade jag inte det, men det kommer förhoppningsvis någon dag snart. Först måste jag få galoppen att funka tror jag innan jag börjar med bommar också och framförallt upphöjd bom. Men jag önskar att jag hade vågat för det var riktigt skoj. Så nästa gång jag ska arbeta med lite bommar och framför allt upphöjda bommar ska jag ha mer än en. 

Just nu blir jag så glad över att det fungerar för oss och mitt hjärta brister nästan varje dag då Cillahästen går från klarhet till klarhet. Visst vi har mycket att arbeta på och det kommer inte gratis men vi kämpar och vi arbetar varje dag med något. Och det roligaste är att jag känner att det går framåt, sakta men ändå. Så vem vet jag kanske faktiskt vågar ta en galopp över en bom snart. Ska kanske testa en som ligger på marken i allafall....

Kram och puss från mig 

lördag 24 februari 2018

Vinter och sol



Idag var det en härlig vinterdag med sol och gnistrande snö. Så när jag kom till stallet var jag lite fundersam på hur jag skulle göra. Skulle jag rida ut eller skulle jag rida i manegen eller kanske i paddocken? Eftersom jag jobbade så kände jag väl att rida ut var en chansning men paddocken var lockande. Men eftersom jag ridit ut rätt mycket i veckan tänkte jag att det få bli ett litet pass i manegen så jag kunde träna lite på allt som jag verkligen behöver träna på. Eftersom jag gärna vill ut och tävla dressyr någon gång så var det väl dax att börja träna i ett program så det sitter bra och så att jag kanske kan få godkända poäng. 

Tyvärr så har jag ju så svårt att komma ihåg ett dressyrprogram så det kommer ju bli den största utmaningen i det hela. Absolut när jag blir stressad. Så idag så testade jag ett lätt program, LD:3. Det är inte så mycket olika vägar och det är definitivt ingen galopp i det programmet så det känns skönt. Hade dock jättesvårt med volttillbaka, då jag tyckte den blev för ”stor” och sen vet jag inte riktigt hur stor en 10 m volt ska vara. Tanken jag har är att jag ska träna detta programmet minst en gång i veckan så det verkligen sitter så kan jag i början av april åka på en pay and ride. Trots att jag kanske inte fick till programmet och Cillahästen var väldigt pigg så tyckte jag ändå att det gick helt ok. Måste bara träna mer men hon är så samarbetsvillig och hon vill gärna och det är så skoj. Dessutom galopperade jag i båda varven och det jag märkte var att när jag slarvade med galoppfattningen så gick det inte alls. Så att vara noggrann och göra det ordentligt är superviktigt. Så passet idag blev jättebra och jag var nöjd. Så nu är det bara att fortsätta traggla och fortsätta att öva på allting som jag måste för att kunna ut och tävla. För jag tänker att till april så har jag kanske också kunnat öva på att lasta Cillahästen själv. Så det är bara att fortsätta kämpa och träna och försöka nå målet :) 

Kram och puss från mig 

fredag 23 februari 2018

Jobbhelg

Nu är det återigen dax att jobba helg. Jag tycker egentligen inte det är så jobbigt att jobba helg men jag måste faktiskt säga att denna helgen är inte en helg jag sett fram emot då jag ska jobba med vikarier hela helgen. Två olika till råga på allt. Men men vad ska man göra? Jag tror absolut inte det är något större ”fel” på dem men jag tycker om att jobba med min trogna kollega och det känns tryckt och bra :) Dessutom så hade jag velat åka till Göteborg och gått på Eurohorse men det blev inget :( lite tråkigt men jag sparade lite pengar i allafall ;) Jag behövde väl inget speciellt men några saker ville jag kolla på och dessutom är det lite skoj och kolla på alla prylar som finns som dessutom är helt onödiga att köpa :) men men jag får shoppa lite på nätet kanske ;)

Kram och puss från mig

torsdag 22 februari 2018

Vinter



Min dag började egentligen bra. Jag kom upp i tide, jag lyckades få upp Eric utan några större problem och jag gjorde en jättegod smoothie som jag åt till frukost samt att när jag ställde mig på vågen faktiskt hade gått ner lite. Så vad kunde bli fel? Jo, jag lyckades köra fast i backen precis utanför mitt hus. Jag hade alldeles för dålig fart upp och när jag skulle backa tillbaka så gled jag in i en snödriva. Så förbannad jag var ! Jag svor lite och eftersom jag tycker om att sköta mig själv så började jag med det, men insåg att jag inte kommer klara det! Så jag fick snällt ringa herr T och få honom att fatta att han behövde komma hem och hjälpa mig. Men samtidigt som jag höll på så kom min snälla granne ut och så stannade några andra och hjälpte mig så jag kom iväg. Så tack så myclet kära granne och ni andra :)

Sen när jag väl slutat att vara irriterad över detta så blev det en bra dag. Jag red ut med bästa stallkompisen och även om det var kallt så var det riktigt mysigt. Så nu håller vi tummarna att jag inte kör fast igen utan bara kan åka iväg som vanligt ;)

Kram och puss från mig 

onsdag 21 februari 2018

Dax igen



Jaha nu var det dax igen för fröken F att vara sjuk! Jag fattar inte hur hon kan vara så sjuk så mycket. Den ena förkyldningen efter den andra avlöser varandra. Hon som aldrig var sjuk som barn. Blir så trött på detta! 

Kram och puss från mig 

tisdag 20 februari 2018

Så besviken....



Idag tog jag och Cillahästen en tur ut. Vi red den vanliga rundan. Allting gick bra, vi till och med travade en bit, MEN helt plötsligt dök en person upp, hen smög omkring i sin tomt och Cillahästen såg personen ifråga på ett långt avstånd och blev väldigt rädd. För det var något diffust som rörde sig i en trädgård och jag uppfattade det som om hen smög omkring. Först gick hen fram och sen tillbaka och hen visade sig aldrig riktigt. Samtidigt som Cillahästen blev upprörd över detta och helt stel och spänd kom en lös hund springandes och började skälla. Hundens ägare kom strax efter och bara tittade på min häst och på mig och tycke nog att jag inte skulle vara på vägen. Cillahästen dansade runt på vägen och var helt okontaktbar. När hon blir så rädd trumpetar hon och börjar dansa runt. Jag hade nog trots allt rett ut det från ryggen om jag hade gett det tid och jag hade känt att det faktiskt var värt det att kanske flyga av när hon hoppade runt på vägen, men någonstans fegade jag ur. Jag hoppade av och ledde henne förbi det hemska och fick en väldigt bra kontakt med henne. Hon lyssnade bra från marken efter att hon sprungit runt mig som en galning i och för sig, men hon gick förbi, något mer avslappnat och jag kunde sitta upp efter 100 meter. Det kändes i och för sig skönt, men samtidigt kände jag att jag hade misslyckats. Jag hade inte ridit igenom det "jobbiga" och jag hade låtit Cillahästen "vinna". Men det kommer kanske en dag då jag känner mig så modig att jag vågar rida trots att Cillahästen blir helt blockerad. Men idag vågade jag inte. Sen när vi red över en gårdsplan så stannade hon och tyckte att en bil som stod parkerad var läskig, men då på något konstigt sätt så lät jag henne känna att jag "var med henne" och jag höll mina skänklar intill hennes kropp och hon gick framåt, inga problem alls, även om jag kände att hon började spänna sig lite. Jag vet inte vad som var skillnaden. Kanske att hon inte blockerade sig så som hon gjorde när hon faktiskt blev rädd.

Nåja, jag tycker ändå att vi kommit en bit på väg och jag är trots allt stolt över mig, även om jag idag känner mig misslyckad. Men imorgon är en annan dag och det är bara att ta med misstaget och den känslan och lära sig något av det. Men det jag ändå måste säga är att jag har en mycket mer harmonisk Cillahäst trots att hon idag blockerade sig helt, men jag har en häst som man jag kan rida ut på själv mestadels utan några krångel och bara det är en vinst i sig. Jag måste bara bli lite modigare och lite tuffare så kanske jag också reder ut dessa situationer utan problem. Misslyckad eller ej, så vet jag vad jag måste arbeta med och jag kommer göra det för jag vill så gärna få detta att bli superbra på alla sätt och vis för jag tycker så mycket om min lilla häst.

Kram och puss från mig

måndag 19 februari 2018

Min lilla dressyrhäst



Jag satte ju upp ett mål, att jag skulle fatta minst en galoppfattning i varje varv varje gång jag red i manegen denna vecka. Jag kanske inte riktigt kommer att klara det målet för idag så satt jag länge länge och funderade över dom där galoppfattningarna. Jag tänkte, analyserade och funderade i stället för att bara göra dom. Men två fattningar i höger galopp gjorde jag i allafall men inga i vänster eftersom jag överanalyserade det hela. Nu måste jag bara lära mig (igen) att driva och arbeta i galoppen. Jag har liksom på något sätt förlorat så mycket som jag klarade av förut efter alla våra turer, min och Cillahästen. Så vissa saker som jag egentligen kan, kan jag inte längre. Men det är bara att fortsätta och fortsätta och fortsätta och arbeta och träna så tror jag att det kommer så småningom. Jag måste bara komma över min prestationsångest och mina enorma krav jag har på mig själv.  Så skärpning och bara gör det!

Kram och puss från mig 

söndag 18 februari 2018

Måste sluta!!!!

I helgen har jag verkligen gått all in och bara ÄTIT och inte gjort något vettigt!!!! Det var längesen jag gjorde det, men denna helgen har det ätits chips, godis, druckit julmust (ja, jag har fortfarande kvar julmust) och mat av olika slag. Jag vet inte vad som tog åt mig. Något slog helt enkelt slint, eller rättade sagt någon spärr jag i vanliga fall har bara försvann. Och dessutom har jag suttit i soffan och bara kollat på Neflix och andra saker jag missat under veckan på TV. Det är inte KLOKT! Jag brukar ju ALDRIG bara sitta i soffan hela dagarna och inte göra något vettigt, men denna helgen var en sådan helg. Nu när jag ska gå och lägga mig mår jag lite illa av allt godis jag slängde i mig innan jag gick och la mig. För imorgon ska jag försöka att återgå till en nyttigare variation av mig. Så träning och nyttig mat utan massa godis och andra onyttigheter. Så skärpning på måndag!!!!

Jag vill också!



Idag när jag var hos Cillahästen insåg jag en sak, eller rättade sagt när jag kom hem från Cillahästen och kollade min FB och såg filmer från en pay and jump. Jag vill också! Jag vill också ut och tävla med Cillahästen, även om det så bara är på små pay and jump/ride, men jag vill ut och jag vill ut och visa upp oss, tävla och göra det bra! Men där är problemet....jag vill göra det bra och i och med det så har jag extrema krav på mig. Min tränare säger efter varje träning att jag har för höga krav på mig och att jag kanske måste sänka dom lite. Men det är inte lätt eftersom jag alltid har haft höga krav på mig och tyvärr på min omgivning.....Fast kraven på min omgivning har faktiskt börjat att bli bättre ;) Jag har lärt mig av mina misstag ;) Men kraven på mig är fortfarande höga och jag vet att om jag åker ut och tävlar oavsett nivå så kommer jag vara stressad, jag kommer vara så besviken på mig själv för det kommer med stor sannolikhet inte gå så bra. Och där satte jag redan den negativa bilden av att tävla. Dock har jag som mål att faktiskt ut och tävla. Jag vill också vara med i något som heter Haflinercupen och jag vil också visa viken härlig häst jag egentligen har. Så det är bara att börja tänka framåt och tänka positivt, för en dag ska vi också visa alla som inte trodde på oss att vi kan!

Det jag ska göra så fort det är mindre snö, det är faktiskt att börja lastträna Cillahästen så det i allafall inte är något problem. Sen så får jag väl börja åka ut på olika saker och faktiskt börja sätta lite mål. Kanske ska börja med att sätta mål inför varje vecka.....

Så vad ska målet för nästa vecka vara tro? Jo, att jag ska galoppera varje gång jag rider i manegen, för det har jag slarvat med. Så det är målet för vecka 8! Galopp i båda varven varje gång jag rider i manegen! SÅ nu är det bara att fortsätta. Nya mål och nya utmaningar så tror jag att detta kommer att gå vägen!

Kram och puss från mig

lördag 17 februari 2018

Att göra slut.....



Vissa beslut är svårare än andra, men jag har insett att jag inte kan gå in i olika sociala relationer när den andra personen inte är lika intresserad i att vara delaktig i den sociala relationen. Jag har en specifik vän, som jag tycker om på flera olika sätt och som är otroligt rolig och underhållande, men det är på min väns villkor. Det är egentligen en vänskap som endast är baserad på vännens villkor och inte en socialrelation som är på bådas villkor. Tyvärr gör jag kanske fel att gå in i den vänskapen lite för mycket och hoppas lite för mycket och tyvärr blir jag precis lika sårad och irriterad varje gång. Samtidigt är det lika svårt att säga NEJ när min vän efterfrågar min vänskap. Jag har dock insett att jag kan inte ha en vänskap som endast är baserad på min väns egoism, min väns villkor utan jag måste nog tyvärr avsluta denna vänskap även om jag inte vill det. För jag anser att om man är vänner så är man det alltid, i motgång och medgång, oavsett hur man mår och oavsett var man befinner sig i världen. Men tyvärr har jag och min vän inte samma tankar kring detta och jag tror att jag bara blir utnyttjad. Eller så är det så att min vän faktiskt tycker om mig, men endast när min vän vill och när min vän "har tid". Tyvärr räcker inte det för mig, så nu har jag efter mycket om och men faktiskt bestämt mig för att INTE vara vän med min vän längre oavsett hur jobbigt och hur ont det gör, men jag behöver faktiskt bli "fri" från min vän och från alla funderingar och tankar jag får när jag blir avspisad och när min vän tar upp kontakten. Oavsett hur kul och rolig min vän är och hur kul vi har ihop så vet jag att det kommer ett slut som jag inte tycker om ett slut som slutar med att jag vill mer och ett slut där min vän slutar att höra av sig, slutar att svara på mina meddelanden och till sist faktiskt "försvinner" mer eller mindre för att sen dyka upp igen. En sån vän har jag insett att jag faktiskt klarar mig utan. Så nu har jag för första gången på mitt snart 43 åriga liv faktiskt bestämt mig för att göra slut med en vän. Inte bara låta en vänskap rinna ut i sanden utan faktiskt medvetet avsluta en vänskap och inte gå tillbaka in i den igen. Dumt? Knäppt? Kanske men jag tror faktiskt att det är bäst för alla. Definitivt för mig, för jag anser att är man vänner så är man det hela tiden !

Kram och puss från mig

Massa saker.....



Jag måste verkligen försöka att bli av med lite saker. Jag har så MYCKET saker liggandes över allt. Leksaker, kläder, skor, ja, jag har allt och lite till och jag inser ju när jag städar att jag borde göra mig av med saker. Sälja eller skänka. För jag har saker som ingen använder och som ingen troligen kommer att använda någonsin och mina barn kommer definitivt inte vilja ta med sig dom sakerna när de flyttar. Så jag ska börja sälja massa saker nu.

Kram och puss från mig

fredag 16 februari 2018

Dålig människa????

Jag har misslyckats eller kanske inte misslyckats men jag har fuskat två eller tre gånger sen jagblrjade med ”inget socker” grejen. Det går inte så bra då jag ätit vid något tillfälle typ tre gånger kanske. Inget godis men jag har druckit julmust och ätit chips!!! Inte bra!!! Jag kommer troligen aldrig gå ner mina 10 kg men jag måste! Jag ska skärpa mig och jag ska kämpa nu! Så på måndag... ja måndag är en bra dag, då ska jag sluta (igen) och jag ska verkligen försöka att vara nyttig på alla sätt och vis. Det är lätt att säga det när man mår lite illa av allt gott man ätit men ska jag få en bra hälsa så måste jag verkligen skärpa mig! Så vem hänger med på måndag????

Kram och puss från mig
Jag blir så trött på min lilla häst. I onsdags när jag kom till stallet hade hon tappat en sko, igen! Denna gången var det en baksko. Så det var bara till att ringa min hovslagare och försöka få ut henne igen. Sån tur var kunde hon komma idag =) och Cillahästen fick en baksko igen. Så nu kanske hon kan försöka att behålla sina skor på. Jag får helt enkelt försöka att göra allt för att hon inte ska tappa sina skor. Så nu har hon boots på alla fyra benen och förhoppningsvis gör det så att hon inte trampar av sig sina skor. Jag tror faktiskt att hon får ha det även när jag rider, inte för att det är optimalt men jag tror det är ett måste för jag orkar inte hålla på att ha en hovslagare hos mig var och varannan vecka......

Puss och kram

onsdag 14 februari 2018

Alla hjärtans dag



Idag har alla mina sociala medier överösts med hjärtan och söta bilder på... ja precis allt! Jag är inte en speciellt emotionell person, som visar min känslor hejvilt och som måste ha olika kärleksförklaringar. Kanske är det något fel på mig men jag anser att man kan visa kärlek och ömhet alla dagar på året och inte bara för att det är en dag som någon kommit på att just den dagen är speciell. Kanske är det så att jag är bitter för att jag aldrig får något på alla hjärtans dag ;) eller så är det så att jag bara är emotionellt störd? Jag älskar verkligen mina nära och kära och visar det på alla möjliga tillfällen men kanske inte just idag.... kanske är jag inte bara emotionellt störs utan också lite motvalls ;) jag vet inte.... men men det är väl trevligt att andra vill fira och mysa och visa uppskattning just denna dagen men jag ska våga vägra helt enkelt :)

Puss och kram från mig 

tisdag 13 februari 2018

Sjuk



Idag vaknade jag och mådde sååååå dåligt!!!! Jag var alldeles yr och mådde allmänt illa. Kanske var det en sväng av magsjuka men jag har ju fått för mig att jag inte kan få magsjuka. Dessutom kräktes jag inte utan behövde stoppa mina fingrar i halsen för att kräkas efter jag hade ätit. Jag vet att det är äckligt men jag är faktiskt bra på att framkalla kräkningar genom att stoppa mina fingrar i halsen ;) inget att rekommendera givetvis! I allafall så har jag inte känt mig bra på hela dagen! Helt konstig i hela kroppen så jag har mestadels legat i min säng och sovit och kollat på Netflix. Felicia skulle åkt till sjukgymnast idag för ett första besök och jag som älskar att ha kontroll kunde inte åka med :( så herr T fick åka och det kände inte bra att släppa sen kontrollen och inte veta till 100% vad som hände och vad dom sa! Men jag klarade verkligen inte av att åka. Jag var helt yr och mådde riktigt dåligt. Nu hoppas jag att vad det än är försvinner till imorgon för jag har massor av saker jag vill göra i veckan. 

Kram och puss från mig

måndag 12 februari 2018

Sportlov



Idag var första dagen på sportlovet för barnen. Felicia har tjatat om att få åka skidor, utför, hur länge som helst så jag tog tag i detta. Så hon och Eric tillbringade tid med en skidlärare och lärde sig grunderna i utförsåkning. Det gick kanske inte superbra men det gick ju inte dåligt heller med tanke på att det var första gången de åkte. Själv höll jag mig på marken och tittade på. Att åka utför är inte riktigt min grej men längdaskidåkning är skoj :) så vi får väl åka lite längd på lovet också. 

Imorgon är det fettisdagen och jag är kluven till om jag ska äta en semla eller inte. Jag borde inte äta en med tanke på att jag ska äta en nästa vecka och det är definitivt inte nyttigt och jag försöker faktiskt inte äta massa onyttiga saker ju. Så jag får fundera ordentligt innan jag äter en semla ;) men det är ju såååå gott :) 

Kram och puss från mig 

söndag 11 februari 2018

Är jag konstig????



Idag var det dax för hotellfrukost! Något som jag brukar tycka är något helt fantastiskt och gott något extra. Men idag kändes det inte alls som något extra gott. Det var en helt ”vanlig” frukost och det fanns inte det där extra som jag vill ha. Jag är egentligen ingen frukostmänniska men hotellfrukost är ju alltid gott. Jag åkte givet vis massor fast det var lite bacon, äggröra och smörgås. Alltså inget speciellt. Så det där med hotellfrukost är det så speciellt???? 

lördag 10 februari 2018

Lycka....

Idag har jag verkligen haft en lyckad dag, även om jag nu är fruktansvärt trött! Jag har varit igång mer eller mindre ska dagen. Gick upp vid 6.15 för att släppa ut hästar och försöka aktivera Cillahästen liten för att sen skynda hem och baka och fixa innan jag skulle lämna barnen hos deras morföräldrar för att jag skulle till Göteborg och roa mig! Riktigt kul att komma bort och göra något helt annat än vad man brukar göra. Men så trött nu men imorgon väntas det god hotellfrukost :) Fast jag gjorde något jag inte gjort på länge... jag lämnade mina träningskläder hemma!!! Jag brukar ALLTID ta med mig mina träningskläder när jag bor på hotell. Dels för det oftast finns ett gym eller för att jag ska träna ute. Oavsett om jag tränar eller inte så har jag ALLTID med mig kläder! Lite för att jag ska kunna träna om jag vill och för att jag ska känna mig lite nyttig. Men idag hoppade jag helt enkelt över att ta med dom. Jag tänkte tanken men slog bort den. Dumt nu i efterhand men jag kanske ska njuta för en gång skull av att bara vara ;)

torsdag 8 februari 2018


Jag borde sluta tänka så mycket på allt och inget ;) Idag började jag dagen med en liten löprunda på 5 km och det gick inte alls. Jag vet faktiskt inte vad som hände men inget fungerade! Jag tappade hel motivationen och bara ”dog” så den löpningen gick helt åt skogen. Har försökt analysera lite men det gick inte heller så bra .... Sen när jag kom till stallet idag så hade Cillahästen blött från ett pyttelitet sår och givetvis blev jag nojig och när jag skulle longera henne så kollade jag tills jag blev yr i huvudet på hennes ben om hon haltade eller inte. Sen kände och klämde jag och höll på tills jag blev galen och jag försökte verkligen känna om jag märkte någon skillande på benen. Men jag tror faktiskt inte att jag gjorde det. Så nu håller vi tummarna och hoppas på att det inte var något. Men jag blir lite galen ibland när jag försöker tänka och tänka och återigen tänka för det gör jag. Som med cillahästens ben så kollade jag försökte kolla lite till, analysera om jag märkte någon skillnad och så försökte jag titta och tänka och jämföra lite till. Och jag gör så med massor av saker men vissa saker jag tänker på blir jag bara mer galen eller mer irriterad över. Vissa saker borde jag bara släppa men jag har svårt med det för jag tänker helt klart för mycket på själva saken. Men jag ska försöka släppa mer saker och inte analysera så mycket. Tyvärr är det lättare sagt än gjort men jag ska försöka i allafall :)

onsdag 7 februari 2018

Dumma telefon



Jag har absolut inte några problem med att det är kallt. Men jag får problem när jag är i stallet och min telefon dör! Ja verkligen dör och jag har ingen täckning, internätet inte går alls och inget fungerar. Då blir jag trött! Eller att mitt batteri helt plötsligt är helg slut för jag tog upp min telefon i två sekunder. Jag blir såååå trött!!!
Idag hade vi våran hovslagare ute för att Cillahästen skulle få nya skor. Hon hade tappat en sko i förra veckan, vänster fram, som hon alltid gör några dagar innan hovslagaren kommer. Jag vet inte varför hon gör det, men så är det alltid! Nu testade hovslagaren att sätta tåkappor på bakskorna så hoppas vi att hon kan behålla skorna på bättre fram Så nu håller jag tumma och tår att dom sitter på. Det är lite tröttsamt att alltid behöva boka in en extra tid med hovslagaren. Men det är som det är... Idag fick hon vila, vilket hon fick igår också. Var inte riktigt meningen men jag vet inte vad som hände. Hann inte riktigt tyckte jag idag så vi får väl ta tag i det ordentligt i morgon i stället.

måndag 5 februari 2018

Fotografering




Igår gjorde jag något annorlunda. Jag stod framför kameran i stället för bakom. Kändes inte jättebekvämt men helt ok. Jag har nämligen insett att jag inte kan stå bakom kameran om jag inte har någon som hjälper mig med Cillahästen och dessutom så ville jag gärna ha något kort på oss två och det blir svårt om man själv ska fotografera. Så jag frågade en jätteduktig tjej om hon inte kunde hjälpa mig och det gjorde hon. Ska bli så spännande att se slutresultatet sen :) 

söndag 4 februari 2018

Att vara eller inte vara....



Ibland funderat jag på om jag lägger ner för mycket energi på saker som egentligen inte är så viktiga. Att jag över tänker allting och försöker hitta en lösning eller om det är så att jag överanalyserar allting och får det att bli något det inte är? Jag har en bekant som jag har mycket kontakt med i perioder nämligen och jag har en tendens att överanalysera det hen skriver. Och just nu tror jag att jag har gjort mig ovän med hen för jag blev lite irriterad över något som hen sker och det blev nog inte så bra. Min önskan är väl att vi ska vara vänner men tyvärr så tror jag att min överanalyyiska förmåga inte passar in med hens sätt att vara och tänka och jag tror eller rättade sagt jag vet att mitt svar var tyket, otrevligt och kanske för rakt för att vi ska fortsätta vara vänner. Men jag tröttnade lite på att vara ”för snäll” och  min hjärna kokade nog över lite så då blev mitt svar inte helt ok. Inte bra jag vet men ibland blir inte allting hundra bra även om man överanalyserar... så nu ska jag sluta med det och bara vara och ta saker som det är! Inte tänka och inte analysera ;) bli ett nytt JAG! 

lördag 3 februari 2018

Älskade häst och älskade barn



Igår var en bra dag för mig. Kanske inte rent städmässigt men rent hästmässigt var det en bra dag. Det hade snöat nästan hela förmiddagen och nästan hela torsdagen. Och någonstans i mitt lilla huvud trodde jag antyder skulle bli en härlig dag att rida ut i. Jag förstår inte hur jag kunde tänka så... men i min tanke var det så. Tyvärr blev det rent vädermässigt inte en sån trevlig ridtur. Det blåste och var kallt. Jag frös i alla möjliga kroppsdelar när jag väl kom tillbaka till stallet. MEN rent ridmäsaigt var det en trevlig tur ut. En häst som skötte sig superbra och det var absolut inga krångel alls. Hon traskade på bra och lyssnade på mig. Det kändes faktiskt som om hon litade på mig, hur konstigt det än låter men det var en känsla som jag hade när vi var klara. För även om Cillahästen på något ställe blev lite uppjagad men varvade ner sig snabbt och lyssnade bra på mig. Så jag tror att hon faktiskt kände sig trygg med mig och denna uteritten. Det kändes skönt :) 

Idag däremot har jag varit med mina barn hela dagen. Första tävlingen för båda denna terminen och jag är så glad över mina barn. Visst Felicia fick ett allmänt utbrott när tränarna satt henne på en distans hon inte ville simma på lagkappen men annars så har det varit en riktigt bra dag med barnen. Jag är så glad över att jag har dom :)