söndag 30 december 2018

Snart nytt år och nya förväntningar



Snart är det nytt år med nya förväntningar och nya utmaningar och nya mål. 

Så hur ska jag summera 2018? Som hästår har det varit helt ok. En del upp och en del mer. Året började faktiskt ganska bra. Jag kan inte säga att jag egentligen kommer ihåg så mycket av början av 2018 alltså kan det ju inte vara så mycket som kan ha gått fel heller 😉 någon gång under våren blev det lite rörigt i stallet. Olika åsikter och olika viljor som ledde till att min kompis och ridvän flyttade. Min hovslagare gick på föräldraledighet och jag fick en ny. En hovslagare som inte riktigt förstod hur Cillahästen var och hur hon behövdes skos eller hur man skulle hantera henne. Cillahästen blev besvärlig att sko igen och dessutom lyckades inte hovslagaren att sko henne riktigt så hon blev halt. Vi fick helt enkelt börja om från början med Cillahästen och få henne lugn. Dock så blev uteritterna färre och min osäkerhet kom tillbaka. Dessutom har vi ingen att rida ut med på en regelbunden basis så uteritterna blir få och korta. 

Nu mot slutet av året har vi fått en kommunikation och vi har ett samarbete där både Cillahästen och jag trivs. Vi trivs i stallet, det är lugnt och vi har börjat ta tag i mina små mål jag har. Så nu känns det bara som om 2019 kan blir bättre och vi kan utvecklas ännumer och vi kan få ett lugnt och stabilt 2019! Så nu önskar vi alla där ute ett riktigt bra nyår och så ses vi 2019 💖

Kram och puss från mig ❤️

fredag 28 december 2018

Träning



Idag tog jag tag i lite träning för Tina L. Ett mål jag har för 2019 är att träna regelbundet, vilket jag inte gjort under hela 2018. Det he varit lite fram och tillbaka med min träning. Men 2019 blir ett år då jag ska träna regelbundet och verkligen satsa på att då ordning på allt jag behöver få ordning på när det gäller min ridning. Jag behöver verkligen komma vidare i min ridning och jag behöver få en bättre grund i min ridning. Vi behöver helt enkelt komma över tröskeln där vi bara ”mesar” runt i manegen. 

Träningen för Tina L gick bra, men jag insåg att jag inte kan styra min lilla häst när vi går i högre gångarter. Men det är väl som hon säger, jag måste släppa den tanken och jag måste släppa kravet och pressen jag känner i och med galoppen. Så det är bara att arbeta vidare. 

Tina L är bra på sitt sätt och jag är nöjd att ha henne som tränare samtidigt som jag tycker att Anna-Carina träningar också ger mycket. Det är två olika träningar och ger så mycket båda två. Så jag kanske kan träna varannan vecka för Tina L då det ger något helt annat än vad Anna-Carina träning ger och träna varannan vecka för Anna-Carin då den ger något helt annat än vad Tina L’s träningar ger 🤔 Jag vill inte välja då jag tycker båda ger så otroligt mycket på olika sätt. Oavsett vem jag tränar för så ska det ske minst varannan vecka och inte bara lite då och då för det ger mig inget! 

Kram och puss från mig ❤️

torsdag 27 december 2018

Konsumera mindre!



Varje år säger jag ”jag ska konsumera mindre!” Och det kanske jag gör pm man jämför med året innan. MEN jag konsumerar inte lite och jag konsumerar kanske inte jättemycket, men mindre kan bli lite och lite kan bli inget alls! Så nu ska jag återigen säga: Jag ska konsumera mindre! Eller inget alls. Jag ska endast köpa det jag verkligen behöver! Jag ska köpa begagnat och jag ska köpa och tänka hållbart! Så mitt mål inför 2019 ska faktiskt bli att inte köpa något jag verkligen inte behöver. Jag ska inte köpa för skoj skull eller för att jag vill ha. Och ska jag köpa ska jag se om jag kan köpa begagnat. För det är bättre än nytt på många olika sätt. Detta är säkert ett mål jag inte kommer kunna hålla men jag ska verkligen verkligen försöka. 

Visst det är skoj att köpa något fint till Cillahästen och det är kul att köpa en ny tröja. Men behöver jag en ny tröja? Kanske kan jag sälja något jag har i min garderob eller skänka till någon? Jag tror vi har alldeles för mycket saker! Så nytt år, nytt tänk! Tänk hållbart 2019!

Kram och puss från mig ❤️

Plan 1



Nu har jag satt mina mål inför 2018, när det gäller min egna träning. Egentligen satte jag nog mitt mål redan i somras eller slutet av sommaren, men i maj 2019 ska jag försöka genomföra Göteborgsvarvet. Jag har sprunget det tidigare med usla tider och nu har jag satt en tid jag vill klara 2,1 mil på och det är 2 timmar! Oavsett om jag springer Göteborgsvarvet eller inte ska jag innan maj månad ha genomfört en halvmara. Jag vet inte om jag jobbar eller är ledig då Göteborgsvarvet går av stapel men oavsett ska en halvmara genomföras. Så nu gäller det bara att ligga i hårdträning 😉

Jag ska också hålla det träningsschema som jag lagt upp för mig och min träning under hela året. Jag ska också försöka att ha en varierad träning, inte bara löpning utan lite yoga och styrketräning också. Jag vill verkligen komma i form och jag vill nå mitt mål med min vikt också. Så nu är det bara att kämpa och inte ge upp även om man har en liten svacka .

Kram och puss från mig ❤️

onsdag 26 december 2018

Snart slut

Nu är deg snart nytt år, endast några få dagar kvar. Jag ska försöka se tillbaka på detta året och fundera vad jag gjort bra, men vad jag kan förbättra och sen ska jag skriva ner veckomål, månadsmål och halvårsmål. Mycket mål, men jag tror att jag mår väldigt bra av att försöka ha en struktur och plan på vad jag ska göra, båda här hemma, med min träning, ridning och andra saker för om man inte har något att sikta mot, vad ska man göra då? Jag menar inte att det behöver vara stora mål men det kan vara små mål. Jag kanske har stora mål, men jag har också små mål. Så imorgon och fram till nyår ska ni få ta del av mina olika mål 😁

Kram och puss från mig ❤️

tisdag 25 december 2018

God fortsättning



God fortsättning kära vänner där ute. Som vanligt har jag gått upp typ 100kg och ägnat tre dagar åt att ära alldeles för mycket och alldeles för onyttigt 🤢Men nu är det bra! 

Jag har satt upp två eller tre mål för mig som jag ska införliva under 2019! Jag kommer presentera dessa längre fram, måste bara tänka på hur jag ska formulera dessa. I vilket fall som helst så lyckades jag ta mig tid att träna min lilla häst idag. Det kändes så skönt! Trots vissa störningsmoment, som vi inte är vana vid, som att det kom hästar in och ut i manegen medan vi res, så gick det bra. Cillahästen blev lite stressad när de kom in och när de gick men om jag bara andades och arbetade henne så slappnade hon snabbt av. Det kändes faktiskt väldigt skönt. Jag var faktiskt väldigt nöjd med mitt pass idag, fast det inte blev någon galopp vilket jag hade planerat. Men men det får bli imorgon eller en annan dag.

Så nu känns det trots allt som om vi är på banan och på väg mot ett ”bra” ridår 2019 😁

Kram och puss från mig ❤️

söndag 23 december 2018

GOD JUL



Jag vill önska alla där ute en riktig GOD JUL där man får umgås med nära och kära och verkligen bara njuta av sin ledighet och att man har varandra. Tyvärr så ör det inte så för alla. För det finns massor av barn, vuxna och äldre som lever i fattigdom. Som inte har råd att köpa all julmat eller julklappar, något som är en självklarhet för oss. Det finns massor med människor som lever utan en fast bostad, som bor på olika adresser varje natt. Det finns barn där ute som fasar för julen, då de vet att en eller kanske båda föräldrarna eller kanske till och med all vuxna runt omkring kommer bli fulla och det kanske till och med förekommer våld. Antingen mellan de vuxna eller kanske till och med är det barnet som blir utsatt. Ja, tyvärr ser det ut så för många och tyvärr är detta något vi ”vanliga” människor blundar för och köper massor av julklappar till våra egna barn, mat i drivor och pyntar huset och gör fint för att kunna få en så trevlig och mysig jul som möjligt. Men när tänker vi på dessa utsatta människor som inte kan mysa, som inge kan köpa julklappar eller massa mat? Eller barn som ser julen som en tid då föräldrarna dricker sig redlösa? Vem skänker dessa en tanke när man sitter framför Kalle Anka? 

Det kanske är dax att börja tänka på dessa? Det kanske är dax att faktiskt hjälpa en behövande i stället för att år efter år försöka överträffa sig själv? 

Jag vet att jag inte är bättre än alla andra. Mina tankar går till alla dessa utsatta en millisekund under julen men vi, tillsammans, borde kanske göra något. Vi kanske borde tänka mer på dem och faktiskt försöka göra en förändring? 

Men oavsett hur du firar din jul, så vill jag faktiskt önska er en riktigt God Jul och att vi lovar varandra att hjälpa till där vi kan för att barn och andra ska FP det bättre och att de kanske kan få fira en riktig jul nästa år. 

Massor med julkramar från mig ❤️

lördag 22 december 2018

Dan före dan före doppardan



Jag tror att det nog är första året jag är i fas när det gäller mina julförberedelser. Helt klar är jag inte men det mesta är klart och jag kommer hinna klart med det jag ska till jul imorgon. Det är sååå skönt! Nästa år tänker jag se till att vara helt klar med alla julklappar innan 1 december. Hade faktiskt det som mål i PR med men hade några få kvar fram tills typ här om dagen men de flesta var klara innan december. Och barnens adventskalender ska vara helt klar den 1 november så slipper jag hålla på med den in i det sista. Bra plan 😁

Nu ska jag njuta av julen och jag ska njuta av livet fram tills 1 januari 2019 för att sen återigen ta tag i min träning och mitt liv 😉så nya mål ska sättas upp för 2019 både när det gäller min ridning och min egna träning. 

Kram och puss från mig ❤️

torsdag 20 december 2018

Vilken tur jag har ibland



Idag var det en sån där dag som bara flöt på. Jag fick uträttat det mesta under förmiddagen idag så jag kinde åka till stallet lite tidigare än beräknat och när jag skulle hämta Cillahästen i hagen så kom hon när jag ropade! Det har typ hänt några få gånger på alla år jag haft henne. Helt otroligt. 

Sen beslutade jag mig för en tur ut i snön. Visst den turen kanske inte gick så bra eftersom jag blir lite rädd men det är bara mitt fel. Cillahästen tyckte att vi skulle gå in i skogen först på vår tur medan jag tyckte vi skulle gå rakt fram. Hon gjorde definitivt inget förutom att backa lite och då bestämde jag mig att det är bättre att få henne trygg än att jag höll på med henne. Men sen gick hon fint och stilla jämte mig och stod stilla när jag satte upp ute i skogen och väntade på att jag skulle säga till att det var ok att gå. Sen blev jag återigen lite rädd. Fast Cillahästen inte gjorde något överhuvudtaget. Men på vägen tillbaka till stallet blir det en liten kurva och då hörde Cillahästen något och blev stel. Stod stilla med högt huvud och öronen spetsade framåt. Jag spände mig och blev lite rädd och satte av. Det var bara en annan ryttare som kom i trav med sin häst. Cillahästen tittade bara på den andra hästen och gick sen med mig som om inget hade hänt. Nåja. Jag måste helt enkelt skärpa till mig.

Sen när jag släppte ut henne vara hon så lugn och myste med mig en stund och stod vid grinden tills jag åkte hem ❤️

Sen på kvällen var jag på kontoret och det är
Väldigt sällan jag kör lagligt hemifrån mig upp till en större väg. Det är ca 1 mil som innebär rätt hög hastighet för min del. Absolut på kvällen/natten. Och idag när jag körde hem höll jag hastigheten för en gång skull, varför vet jag inte, och det var en bil bakom mig såg jag i backspegeln. Långt bakom. Men ganska snabbt kom den upp i rumpan på mig, blinkade och körde om. När bilen körde om såg jag att det var en polisbil 😱tänk om jag kört i min”normala” hastighet 😱
Men ibland får man ja lite tur och idag känns det som om jag haft mycket tur 😁 fast på olika sätt. Smått som stort 😁

Kram och puss från mig ❤️

Vilken tur jag har ibland



Idag var det en sån där dag som bara flöt på. Jag fick uträttat det mesta under förmiddagen idag så jag kinde åka till stallet lite tidigare än beräknat och när jag skulle hämta Cillahästen i hagen så kom hon när jag ropade! Det har typ hänt några få gånger på alla år jag haft henne. Helt otroligt. 

Sen beslutade jag mig för en tur ut i snön. Visst den turen kanske inte gick så bra eftersom jag blir lite rädd men det är bara mitt fel. Cillahästen tyckte att vi skulle gå in i skogen först på vår tur medan jag tyckte vi skulle gå rakt fram. Hon gjorde definitivt inget förutom att backa lite och då bestämde jag mig att det är bättre att få henne trygg än att jag höll på med henne. Men sen gick hon fint och stilla jämte mig och stod stilla när jag satte upp ute i skogen och väntade på att jag skulle säga till att det var ok att gå. Sen blev jag återigen lite rädd. Fast Cillahästen inte gjorde något överhuvudtaget. Men på vägen tillbaka till stallet blir det en liten kurva och då hörde Cillahästen något och blev stel. Stod stilla med högt huvud och öronen spetsade framåt. Jag spände mig och blev lite rädd och satte av. Det var bara en annan ryttare som kom i trav med sin häst. Cillahästen tittade bara på den andra hästen och gick sen med mig som om inget hade hänt. Nåja. Jag måste helt enkelt skärpa till mig.

Sen när jag släppte ut henne vara hon så lugn och myste med mig en stund och stod vid grinden tills jag åkte hem ❤️

Sen på kvällen var jag på kontoret och det är
Väldigt sällan jag kör lagligt hemifrån mig upp till en större väg. Det är ca 1 mil som innebär rätt hög hastighet för min del. Absolut på kvällen/natten. Och idag när jag körde hem höll jag hastigheten för en gång skull, varför vet jag inte, och det var en bil bakom mig såg jag i backspegeln. Långt bakom. Men ganska snabbt kom den upp i rumpan på mig, blinkade och körde om. När bilen körde om såg jag att det var en polisbil 😱tänk om jag kört i min”normala” hastighet 😱
Men ibland får man ja lite tur och idag känns det som om jag haft mycket tur 😁 fast på olika sätt. Smått som stort 😁

Kram och puss från mig ❤️

onsdag 19 december 2018

Vinter och kallt ❄️❄️❄️




Just nu är det en tråkig årstid och helst av allt skulle jag vilja ligga under mitt täcke 24 timmar per dygn med en bra bok eller en bea film. Men det går ju givetvis inte 🙄för det finns hur mycket ”to do” saker varje dag. Cillahästen är en sådan sak. Visst tycker jag det är skoj med Cillahästen men just vintern tycker jag är jobbig och det är kallt och min motivation sjunker rejält. MEN denna vintern har jag en plan, kanske inte just i december då allting händer i vår familj, men från januari har jag en plan! En plan som ska hållas och plan som jag måste ha för att kunna utvecklas och komma framåt i min ridning. 

Jag ska sätta långsiktiga mål, månadsmål och veckomål varje vecka varje månad och så ett för hela våren. Visst låter det som en bra plan 😁sen ska jag också planera mina pass så jag pressar mig lite bit för bit för att inte fastna i den där bekvämlighetszonen för om vi ska komma vidare i vår utveckling då måste vi arbeta framåt och inte bara arbeta på det vi kan. 

Så efter alla helger är det skärpning på alla fronter för mig! För jag ska anmäla mig till haflingercupen 2019 vilket innebär att jag måste ut och tävla lite och jag måste rida minst LC i dressyr. Så det är bara att öva och öva och åka hålla sig till det man bestämt 😊

Kram och puss från mig ❤️

Grattis 🎈🎁🎉



Tänka sig att denna fantastiska tjej blir 15 år idag 😱🎈🎁🎉helt otroligt vad tiden har gått fort! Ett jätte GRATTIS på din dag älskade unge 🎈😘🎈😘

Kram och puss från mig ❤️

tisdag 18 december 2018

15 år sen


 
Tänk att denna lilla tjej fyller 15 år imorgon😱 jag kan inte säga att jag minns exakt vad jag gjorde idag för 15 år sen men jag vet att jag stod och gjorde julgodis som jag skulle ha med mig ner till Karlskrona för vi skulle fira jul där nere. Vi skulle åka ner den 23 december på kvällen och komma hem igen den 25 december för fröken skulle inte komma förrän i början av januari sa alla. Men av någon konstig anledning började jag få värkar den 18 december. Inga regelbundna värkar men då jag var så rädd för att ha ont och hade hört alla hemska historier om hur ont det gör att föda barn så hade jag ett senario i mitt huvud om att jag inte ville att det skulle göra ont. Så någon gång på natten åkte vi upp till förlossningen och trots att det inte ens var pågång så fick vi stanna. En lång natt med något som läkarna hävdade bara var lite förvärkar. Men jag tyckte jag hade ont 😂vilket jag nu efteråt kan konstatera att jag antagligen inte hade 😂

Nåja, det där med att fira jul i Karlskrona och dela ut massa hemmagjort godis, det blev inget. Det blev inte heller någon gummekaka i Öxabäck eller något mysigt julfirande det året. Det blev en väldigt speciell jul på många sätt ☺️ 

Kram och pus från mig ❤️

måndag 17 december 2018



Herregud vad tiden bara försvinner 😱jag kan inte fatta det snart har gått 15 år sen min lilla fröken F föddes 😱 Jag menar jag har ju inte blivit ett år äldre 😂

Kram och puss från mig ❤️

onsdag 12 december 2018

Nu börjar det

Nu börjar det! Från och med imorgon är varje dag inplanerad i minsta detalj. Även om mina dagar brukar vara väldigt inplanterande så blir det extremt nu och fram till jul. Imorgon måste jag baka och städa och byta däck på min transport. Fredag kalas och lördag kalas och söndag fixa saker till jul. Baka, frysa in och kanske till och med fixa köttbullarna 🤔

Jag har nog aldrig varit ute i så god tid som jag är detta året och det känns såååå skönt. Så egentligen är jag inte stressad men lite små fix har jag kvar och några små klappar kvar. Men annars är jag klar med det mesta och det känns skönt. Dock har vi inte köpt gran än och det gör mig lite stressad dock. Men det måste vi göra dagarna. Skulle egentligen velat ha in den till helgen men det blir det inte så jag får väl nöja mig med till nästa vecka.

När fröken var liten så var jag benhård med att inga julgrejer förutom adventsljusstakar fick komma upp innan hon hade fyllt. Men för två tre år sen struntade jag i det och dessutom ville fröken ha gran inne på sin födelsedag så då körde vi på det. Så nu struntar vi i det och kör fullt ut från 1 december! Det känns så bra 😁

Imorgon ska jag testa att baka macarons och det får vi väl se hur det går. Kanske superbra kanske superdåligt 🙈och i värsta fall får jag köpa dom 🤨för vi ska ha det till kalaset på lördag nämligen.

Puss och kram från mig ❤️

tisdag 11 december 2018

Vem behöver träna😂






Idag mockade jag 5 1/2 box samt släppte ut alla nästan all hästarna i stallet och när jag åkte därifrån så hade jag får över 7000 steg. Jag gick lite med Cillahästen i manegen också. Men ändå. Jag kände efter min tur till stallet att jag inte behövde motionera mer under dagen. 

Dock letar jag förbrilt efter en snygg aktivitetsklocka som mäter mina steg och min sömn typ. För jag har väldigt sällan på mig min telefon när jag är hemma och pysslar och fixar och springer upp och ner i mina trappor. Jag har inte alltid på mig telefonen när jag rider eller gör andra saker i stallet. Så jag skulle vilja ha en aktivitetsklocka. Men jag vill att den ska vara snygg, bra och innehålla så många smarta grejer som möjligt. Vet bara inte vart jag kan hitta en sån 🤔 ni kanske har några tips??

Kram och puss från mig ❤️

lördag 8 december 2018

Borta bra men hemma bäst



Ja då var vi hemma och vår minisemester har varit bra. Regnig men bra. Dock har jag insett att resa med barnen eller göra små utflykter med dem är inte riktigt vad de tycker är skoj 😂

Egentligen vill de nog helst sitta hemma och spela på PS4 eller sitta och kolla Netflix eller vad dom nu gör. Men att vara ute och kolla saker i städerna de besöker eller hitta på massa saker är inte riktigt deras stil längre. Men förhoppningsvis är det bara något övergående och intresset för att umgås kommer tillbaka. 

Men jag har i allafall haft supermysiga dagar och njuter för fullt av att bara slippa alla måsten 😁

Kram och puss från mig ❤️

fredag 7 december 2018

Kanske dax att flytta??



Varje gång jag är ute och reser så funderar jag på om det faktiskt är dax att se världen 🧐

Jag menar jag har sett lite av världen men hamnade tillbaka i trygga staden där jag kände folk, där jag jade min familj och där jag var van vid allt. MEN varje gång jag är på resa tänker jag ”undra hur det hade varit att bo här?” Jag tänker att det kanske faktiskt är dax att se sig om lite, kanske en 45-års kris, och faktiskt flytta. Byta bostad, jobb och stad! Jag menar vad kan hända? Barnen börjar bli större nu och till sommaren sk de ändå byta skolor så varför inte. Herr T vill ju flytta tillbaka till Blekinge och jag tänker “varför inte?” Kanske faktiskt är dax! 

Kram och puss från mig ❤️

torsdag 6 december 2018

Tankar bara snurrar



Nu snurrar alla tankar runt i mitt huvud. Tankar som innebär massa jobbiga beslut av olika slag. Men ett stort beslut nu är framför allt hur fröken F ska göra med sin simning. Helt plötslig så ska en tränare bestämma och avgöra hennes framtid, för hen inte riktigt tycker att fröken har presterat på topp. Hen har inte gett någon indikation på detta under hela terminen utan beslutet kom som en blixt från klar himmel. Fröken F har under hela sin tid som tävlingssimmare haft ett mål och en tanke kring sin simning och helt plötsligt kommer en tränare och nekar henne de förutsättningar och egentligen hennes syn på sig själv och tävlingssimmare. Jag tycker att det är tråkigt och jag blir besviken över hur en person helt opedagogiskt förklara för en 15-åring att hon inte ”duger” men med lite finare ord och lite mer ”dumma” omskrivningar. Men men det är hens beslut och nu måste fröken själv bestämma hur hon ska göra. Antingen kämpa sig tillbaka eller bara ge upp. Min förhoppning är att hon ska visa att hen hade fel men det är jag det. Tyvärr kan jag inte bestämma över min lilla dam men att ge upp känns så där ok. Men det är hennes val, hennes sport och hennes fritid. Förhoppningsvis ska inte en opedagogisk och lite korkad tränare kunna ta glädjen ifrån henne och trots den besvikelse hon just nu känner  så hoppas jag att hon kan känna glädje snart igen även om vägen till målet blev krokigare än vad hon hade tänkt.

Jag hoppas att alla tränare där ute någonstans faktiskt tänker på att det är barn de arbetar med och att de ska hjälpa barnen att nå de mål de satt upp och inte trampa mer dem i skorna, för alla barn och ungdomar ska ha en chans att få utöva sin idrott på den nivån de önskar för alla har olika utvecklingskurvor. Men är man en ”elit”klubb så tänker man kanske inte så? 

Kram och puss från mig ❤️

lördag 1 december 2018

Dåligt samvete



Helt plötsligt har jag inte bara barnen att ha dåligt samvete över utan helt plötsligt har jag även en häst 😱 Denna veckan har varit fullspäckad med saker och jag har farit runt och jag har hade möten och konferens och hundra andra saker som gjort att lilla Cillahästen fått komma i skymundan. Jag har inte haft tid och frågan är om jag kommer ha tid framåt och under hela december? 

Jag menar december är en tid då jag har hur mycket som helst att göra och jag har inte hunnit med hälften än 😳så jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men det kanske får bli så att Cillahästen får vila lite under december månad så får vi helt enkelt dra igång ordentligt i januari? Nytt år och nya mål 😁

Kram och puss från mig ❤️