måndag 26 maj 2014

Mörkrädd.... Del 2

... Och nu till något helt annat men ändå kanske faktiskt hänger ihop lite. För det handlar ju om attityd och ett sätt att vara!

Idag var det match och jag som åskådare blev faktist lite mörkrädd hur vuxna lär barn att agera och vara mot varandra. Eric som är 8 år spelade idag mot ett annat lag på deras hemmaplan. Hemmalaget spelade oschysst, med tacklingar och med knuffar, oavsett om någon hade bollen eller inte. Varför tillåter man barnen agera så? Detta var barn som var 9-10 år gamla. Det var ingen tränare som sa till barnen att inte spela på ett visst sätt utan de vuxna tyckte det var helt ok. Jag som förälder till ett barn som blev utsatt för knuffar och tacklingar kanske reagerade extra starkt, men vad lär vi barnen när det får göra så? Vad är fotboll egentligen? Är det ett spel där det ska förekomma ett oschysst spel? För vad säger vi till barnen om vi låter dem vara på ett visst sätt på plan? Är det ett tillåtande att man får vara hur som mot vem som helst?

Jag menar, är det inte våran uppgift som föräldrar att lära dem vad som är rätt och fel? För vad händer med dessa killar när dom blir äldre om vi idag tillåter dem att vara på ett visst sätt nu? Så jag tänker att det kanske är dax för oss föräldrar att börja att agera och sätta regler och gränser eller vill vi att våra barn ska vara nere på stan och slå ner folk??? Visst det kanske är att dra det lite långt, men om man inte lär sig från början så när ska man lära sig???

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar